Cross Stitch Kit Tutorial

How to start a cross stitch kit – Hoe start ik een borduurkit

Eerst heb je een borduurkit nodig! Je kan er eentje gebruiken die je al thuis hebt liggen of er eentje in mijn Etsy winkel.

 

Uitpakken en starten:

De volgende voorwerpen zitten in mijn borduurkits:

patroon met legende, borduurstof met naald, borduurgaren op kaartjes, een monteer accessoire (in dit geval een sleutelhanger), een vilten cirkel.

Wat heb je nog nodig?

Een (borduur) schaar, een markeerstift en een pen of potlood.

Let’s get started!

Pak de kaartjes met het borduurgaren en de symbool legende. Dan kan je de symbolen bij Het juiste garennummer noteren. Zo weet je later welk garen bij welk symbool hoort!

Het midden van je werk bepalen. Het is zeer belangrijk om van het midden van je werk te starten. Zo heb je langs de randen zo veel mogelijk plaats over om het in een kadertje te steken.

De draad in de naald steken. zeer belangrijk! De meeste borduurgaren bestaan uit 6 draadjes. Met grote werken zoals in het voorbeeld gebruiken we 2 draden. Voor speciale steken en zeer kleine werken gebruiken we meestal 1 draad.

In het midden starten. Dit is zeer belangrijk. Zo kan je zoveel mogelijk plaats besparen aan de randen om het daarna in een kadertje te steken. Zoals in het voorbeeld, moet je best geen knopen maken, dit zorgt er voor dat jouw werk vervormt kan worden als je het inkadert. Best is het vast te maken in de eerste steek.

Starten met een kleur. De kruisjes moet je in dezelfde richting borduren /// en dan \\\ of \\\ en dan ///. Je mag zelf kiezen, maar houd de richting hetzelfde per stuk! Vergeet niet om te markeren wat je al gedaan hebt. Dit is meestal het leukste onderdeel!

Hoe eindig ik met een draad? Maak jouw laatste steek en ga onder een paar oude steken (best van dezelfde kleur maar andere kleuren mogen ook). Knip de lange stukjes af en je bent klaar voor een andere kleur te starten!

Veel borduur plezier!